15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://vedete.huff.ro 300 true

Decizia istorică BNR pentru toți care au card bancar și carduri la bănci

Decizia istorică BNR pentru toți care au card bancar și carduri la bănci
1 Comment

În contextul prăbușirii leului și al unei situații tot mai nesigure din punct de vedere financiar, Banca Națională a României a luat o serie de decizii pentru a salva economia României. Una dintre ele reprezintă o premieră. Mai exact, BNR a decis să cumpere titluri de stat în lei de pe piața secundară. Această măsură este una care asigura o relaxare cantitivă, pentru a asigura lichiditate în sitemul bancar.

BNR caută soluții pentru a evita colapsul financiar al țării

În situația de față, în care economia la nivel global este pusă într-un real pericol, Banca Națională a României vine cu măsuri concrete în încercarea de a salva economia țării. Decizia istorică de a cumpăra titluri de stat în lei de pe piața secundară urmărește să consolideze lichiditățile structurale cu scopul de a contribui la finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public, potrivit Ziarului Financiar. Totodată, BNR a decis să reducă și rata dobânzii de politică monetară cu jumătate de punct procentual, de la 2,5% la 2%

„BNR a luat măsuri hotărâte, reducând dobânzile şi injectând lichiditate, în contextul în care şi alte bănci centrale din regiune au luat măsuri similare. Decizia BNR de a cumpăra titluri de stat din piaţa secundară va conduce probabil la o normalizare a condiţiilor din această piaţă şi va facilita finanţarea normală a bugetului public“, a declarat pentru ZF Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank.

Euro la maximul istoric

Prin închiderea mai multor afaceri din toate domeniile de activitate și creșterea cursului de schimb a monedei unice europene la un nou maxim istoric de 4,844 lei/euro, săptămâna trecută, se accentuează povara pe care economia țării trebuie să o ducă.

Cu toate acestea, indicele ROBOR la trei luni a scăzut masiv, de la 3,24% la 2,61% şi a atins astfel cea mai mică valoare din 7 mai 2018 încoace, potrivit economica.net. Această scădere vine pe fondul deciziilor luate de BNR în ultima perioadă, în urma cărora băncile comerciale nu s-au mai îngrijorat de lipsa lichidităților și au dat drumul banilor în piață.

Previous
Next

1 Comment

  • 24 martie 2020 at 11:53
    olteanu danut

    Banca internationala la care visa Ceausescu , nu s-a-nfiintat si nici nu se stie , cine a ordonat sa nu poata face recurs , fiindca trebuia sa aiba ZECE ZILE la dispozitie ! Ceausescu a demolt biserici DAR , aveam a 9-a Flota Maritima din lume , dupa 1990 * a plouat *cu biserici si am ajuns in coada europei ! CINE A SPUS CA ? ?prostia este ereditara la romani . O D din Comanesti.

    Reply

Leave a Reply