Când se vor redeschide restaurantele, în România. Nelu Tătaru, anunț de ultim moment! „Vor trebui respectate unele reguli”

Adrian
22.08.2020
Când se vor redeschide restaurantele, în România. Nelu Tătaru, anunț de ultim moment! „Vor trebui respectate unele reguli”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, sâmbătă, când este așteptat ca restaurantele să se deschidă și în interior, în România, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă şi să avem deschise restaurantele într-un context de respectare a unor reguli”, a spus Nelu Tătaru, aflat într-o vizită la Constanța.

Ministrul Sănătății a adăugat că restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puţin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta.

„Suntem pe acea marjă de stabilizare, vom avea o perioadă de dinţi de fierăstrău. Vedeţi 1189 de cazuri la aproape 23 de mii de teste, vor urma două zile cu probabil un număr mai mic de cazuri pozitive fiindcă vom avea şi un număr mai mic de teste lucrate, dar să vedem şi săptămâna viitoare. Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm şi noi această perioadă dacă vrem într-adevăr să ajungem pe o pantă descendentă”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că acest lucru nu se poate face dacă avem în continuare o transmitere comunitară accentuată şi apar cazuri noi de la o zi la alta. Ministru a menţionat că această lupta cu această pandemie se poate tranşa în afara spitalelor şi a cerut oamenilor să respecte regulile.

„Putem adapta numărul de paturi, putem adapta ca şi dotare, dar nu vă lăsaţi în baza spitalelor, aş prefera ca toată lumea să respecte aceste reguli”, a explicat ministrul.

Alte 1.189 de cazuri noi de COVID-19 au fost anunţate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică, bilanţul îmbolnăvirilor fiind de 77.544. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 37 de decese. A fost raportat un număr record al pacienților cu COVID-19 de la ATI.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *