DOLIU. Mel Winkler a murit la 78 de ani. Actorul de culoare a jucat în „Doc Hollywood” și „Devil in a Blue Dress”

Adrian
13.06.2020
DOLIU. Mel Winkler a murit la 78 de ani. Actorul de culoare a jucat în „Doc Hollywood” și „Devil in a Blue Dress”

Mel Winkler, un actor de culoare care a apărut în numeroase filme și piese de teatru de succes, furnizând, totodată, vocea pentru personaje din seriile de desene animate „The New Batman Adventures” și „Oswald”, a murit joi, în somn, la vârsta de 78 de ani, în casa sa din Hollywood.

Decesul lui Mel Winkler a fost anunțat de familia actorului, informează deadline.com. Mel Winkler a debutat pe Broadway în 1968, după ce a terminat Armata, în producția „The Great White Hope”. Ultimul său rol pe Broadway a fost în 1997, în „Proposals”, scris de Neil Simon și regizat de Joe Mantello. Winkler a jucat rolul Dr. Simon Harris în serialul NBC „The Doctors” (1969).

Mel Winkler, alături de Michael J. Fox în „Doc Hollywood” și Denzel Washington în „Devil in a Blue Dress”

Winkler a jucat în numeroase filme de succes, precum „All the Right Moves” (1983), „Devil in a Blue Dress” (1995) și „Doc Hollywood” (1991).

De asemenea, Mel Winkler a jucat rolul inspectorului Bill Henderson în „Lois & Clark: The New Adventures of Superman” (1993) și „Superman: The Animated Series” (1996).

Actorul de culoare a cochetat și cu jocurile video

El a furnizat și vocea pentru Lucius Fox în producția „The New Batman Adventures” (1997), dar și pe cea a lui Johhny Snowman în „Oswald” (2001).
Același actor a asigurat vocea personajului Aku Aku din seria de jocuri video „Crash Bandicoot” de la începutul anilor 2000. Mel Winkler lasă în urmă doi fii, pe Maury și Mark și patru nepoate.

Courtnet Benson, purtătoarea de cuvânt a familiei, a declarat că Mel Winkler era „un profesionist desăvârșit, care a dorit mereu ca și ceilalți să aibă parte de înțelepciunea și cunoașterea lui, ajutându-i în tot ceea ce putea. Zâmbetul său contagios și dragostea pentru familie vor fi îndelung regretate. A fost un gigant printre oamenii de rând”, a spus reprezentanta familiei Winkler.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *