PRECIZĂRI. Serbările de sfârșit de an în curtea școlii, interzise. Anunțul Ministerului Educației

Adrian
07.06.2020
PRECIZĂRI. Serbările de sfârșit de an în curtea școlii, interzise. Anunțul Ministerului Educației

Elevii nu vor putea sărbători încheierea anului şcolar, din cauza epidemiei de coronavirus. Ministerul Educației și Cercetării a transmis, pentru jurnaliștii G4Media.ro un punct de vedere în care arată că organizarea serbărilor tradiționale de sfârșit de an cu participarea elevilor, cadrelor didactice și părinților este interzisă.

Ministerul Educaţiei transmite că serbările şcolare de final de an nu sunt permise, ţinând cont că ne aflăm încă în stare de alertă.

„În România, la ora actuală, este instituită, pentru o perioadă de 30 de zile, starea de alertă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, urmare a evoluției situației epidemiologice naționale și internaționale, determinată de răspândirea noului coronavirus/SARS-CoV-2.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, revenirea în unitățile de învățământ vizează doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală, în condiții de siguranță, întrucât, începând cu data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, în contextul respectării unor măsuri stricte de prevenire/protecție”, a transmis ministerul

În aceste condiții, singura variantă de organizare a festivităților, la care au apelat deja unele școli din țară, sunt platformele online.

În ce condiții pot avea loc evenimentele culturale, în aer liber și drive-in

Începând din 1 iunie, evenimentele în aer liber, cu mai puțin de 500 de participanți, și cele de tip drive-in, pot să fie organizate, cu condiția respectării măsurilor de igienă și de distanțare fizică. Ordinul care stipulează normele pentru industriile creative, semnat de miniștrii Sănătății și Culturii, a fost publicat vineri seara în Monitorul Oficial.
Spectacolele în aer liber vor avea cel mult 500 de participanți, cu măsuri stricte de păstrare a distanței și măsurilor de protecție, iar artiștii trebuie să evite scenele cu contact apropiat îndelungat, respectiv mai mult de 15 minute, cu o distanță de 1,5 metri. La fel, se recomandă evitarea organizării meselor cu bufet deschis.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *